Balkonscherm bevestigen

Alle balkonschermen van SIPP Outdoor worden geleverd met dubbelzijdig klittenband als bevestigingsmateriaal. Maar hoe je zo’n scherm nou aan je balkon vast maakt is soms nog onduidelijk. Daarom laten we je aan de hand van foto’s zien hoe dit werkt.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Als u een balkonscherm besteld is deze rondom voorzien van metalen zeilogen. Deze hebben een diameter van 20mm en zijn erg sterk, kunnen dus goed tegen wind. De zeilogen worden, afhankelijk van de breedte van het balkonscherm, geplaatst op 22 – 25 cm afstand van elkaar.

Hedera balkon scherm detail 03

Bij uw balkonscherm ontvangt u altijd dubbelzijdig klittenband als bevestigingsmateriaal, dit zit bij de prijs inbegrepen. De banden zijn 20cm lang en 20mm breed, dit is voldoende voor de meeste balkonrelingen. U ontvangt per zijloog 1 stuk klittenband en per balkonscherm een reserve. Stel, een balkonscherm met 24 zijlogen = 24 stuks klittenband + 1 reserve stuk.

Bevestigingsmateriaal

Bevestigingsmateriaal

Wanneer u het scherm gaat bevestigen haalt u een stuk klittenband door het zijloog en door uw balkonreling. Maak deze vervolgens aan elkaar vast door deze goed aan te drukken. (Zie afbeelding).

Balkonscherm pallethout 21

Balkonscherm pallethout 22

Het bevestigen herhaalt u vervolgens bij alle zijlogen zodat heel het balkonscherm goed vast komt te zitten. Het voordeel van het klittenband is dat u dit kunt hergebruiken. Dus als u het balkonscherm in de winter liever binnen haalt hoeft u geen nieuw bevestigingsmateriaal aan te schaffen.

Balkonscherm pallethout 23